Hra o trůny 8: Ani herci neví, jak to dopadne, aneb souhrn posledních novinek

Hra o trůny 8: Ani herci neví, jak to dopadne, aneb souhrn posledních novinek | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 19 obrázků
Konec velké fantasy ságy už je doslova za dveřmi. Co všechno tedy stihli tvůrci před začátkem 8. řady prozradit?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Harry Strickland, Daenerys a její společníci

Nakolik jsou si jednotlivé hvězdy vědomy lstí a podvodů ze strany showrunnerů, to nevíme, většinu svých scén ale určitě znají. V rozhovorech nemohou mluvit o ničem konkrétním, mnoho z nich ale aspoň naznačuje, co bychom mohli od jejich postav v 8. sérii čekat. Začneme s nováčkem Marcem Rissmannem, který je jednou z mála nových tváří nadhcázející řady. Zahraje si Harryho Stricklanda, velitele žoldácké armády The Golden Company, pro níž Cersei (Lena Headey) poslala v poslední epizodě minulé řady Eurona Greyjoye (Pilou Asbæk). Postava se několikrát objevila v knižní sérii, v seriálu se ale ukazuje poprvé, a to v docela pozměněné podobě. Na papíře je totiž Strickland nepříliš schopným pomenším vojákem s tendencí pro zbabělost, čemuž Rissmann se svými téměř dvěma metry příliš neodpovídá. V interview ale žertuje, že v něm tvůrci určitě viděli jeho vnitřního sraba. Nejzajímavější věcí ale je, že když si herec vychvaloval práci na place, mimoděk se zmínil, že v jednu chvíli točil s přibližně pěti sty komparzisty. To rozhodně vypadá jako válečná scéna. Golden Company se nejspíš bitvy o Winterfell nezúčastní, můžeme tedy předpokládat, že se v průběhu řady dočkáme i další velké potyčky.

Hra o trůny: 6 možných konců podle náznaků z knižní předlohy
 

Daenerys a její blízcí

Dále se přesuneme k nejnovějším náznakům od většiny hlavních hvězd. Jako první tu máme představitelku dračí královny Daenerys Targaryen, Emilii Clarke. Ta nám pověděla něco o tom, jak se Dany cítí v obklíčení Jonovou rodinou a v neznámém prostředí. Podle ní je to pro ni podobný pocit, jako když vás vaše drahá polovička poprvé představuje svým rodičům a vy jen doufáte, že všechno půjde hladce. Když se ale najednou musíte prokázat před takovými osobnostmi jako Sansa (Sophie Turner) nebo Arya Stark (Maisie Williams), věci se hned komplikují. Podle hereččiných náznaků to mezi ní a Jonovou rodinou nebude zpočátku vůbec jednoduché. Daenerys sebou ale prý nenechá zametat. K vývoji své postavy v 8. řadě měl co říct i Iain Glen, neboli Danyin nejvěrnější společník ser Jorah Mormont. Rytíř byl do své královny až po uši zamilovaný a i po obrovské křivdě a onemocnění šedým lupusem se vždy snažil vrátit zpět k ní. Teď se mu to konečně povedlo, ale místo, po kterém tolik toužil, už zaujal Jon Snow. Glen ale říká, že se s jejich vztahem Jorah smířil. Uplynulo příliš mnoho času a jeho láska k Dany svým způsobem odezněla. Své královně je pořád bezmezně věrný a udělá pro ni cokoliv, ale už ví, že jeho lásku by mu nikdy nemohla plně opětovat.

Dalším oddaným členem Daenerysiny armády je Grey Worm, vůdce armády Neposkvrněných. Ten si získal oblibu u fanoušků hlavně díky své lásce k Missandei (Nathalie Emmanuel) a jejich romance v brutálním, temném a realistickém prostředí Hry o trůny vyčnívá jako jedna malá jiskra naděje, že tento svět ještě není tak zkažený, jak by se mohlo zdát. Jeho představitel Jacob Anderson ale říká, že Grey Wormův osud možná nebude takový, jaký bychom si představovali. Konkrétně si myslí, že jednotlivé fanoušky rozdělí a nebudou vědět, co si myslet. Ve Hře o trůny nejspíš nemůže skončit vyloženě šťastně opravdu nic. Poslední z Daenerysina okruhu, kdo se rozpovídal o svojí postavě, nebyl nikdo jiný, než Peter Dinklage alias Tyrion Lannister. V porovnání s kolegy toho opravdu nechtěl prozradit příliš, řekl jenom, že se při čekání na scénáře snažil odhadnout, jaký konec mu showrunneři vymyslí, a dokonce se trefil. Nemůže ale ani popsat svou reakci, protože by tím odhalil až moc.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu