Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy

Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Počáteční díl 8. řady je za námi. Všimli jste si všech narážek na vůbec první epizodu seriálu a dalších nenápadných maličkostí schovaných pro pozorné fanoušky?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Přesouváme se do Weirwoodu (Božího háje), kam se Jon nejspíš přišel pomodlit za starými bohy svého otce. Tady se mnoho fanoušků konečně dočkalo scény, na níž čekají už dlouhá léta. Jon a Arya se konečně znovu setkávají. Pro běžného diváka se možná nejedná o tak velkou událost, čtenáři knih ale o tomto momentu snili už víc než dvacet let, protože v knihách je ještě více patrné, že si byli ze všech sourozenců nejbližší a často na sebe znovu a znovu vzpomínají.

Jejich znovushledání se odehrává pod stejným čarostromem (heart tree), kde Ned Stark čistil v první epizodě svůj meč Ice (Led). Zbraně jsou i hlavním tématem rozhovoru mezi Aryou a Jonem. Zatímco Jon předvádí svůj meč z valyrijské oceli, Arya mu ukazuje Jehlu, kterou dostala v prvním díle právě od něj. Stejně jako u setkání Neda s Robertem Baratheonem začíná tato konverzace poznámkou na fyzickou změnu toho druhého. Ned podle Roberta přibral, zatímco Jon býval v Aryiných vzpomínkách vyšší.

Tento odstavec z pochopitelných důvodů nemůžeme doprovodit ideálními obrázky, ale scéna, v níž si Bronn (Jerome Flynn) užívá se třemi děvčaty, je velice podobná našemu seznámení s Tyrionem (Peter Dinklage) v první epizodě. Ten nám nebyl představen jako vznešený lord, ale naopak v posteli v obklopení děvkami někde poblíž Winterfellu. Tam ho vyrušil jeho bratr Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) a stejně tak Bronna vytrhne z momentu Cersein pobočník Qyburn (Anton Lesser). Přišel Bronna najmout, aby oba bratry zabil tou samou kuší, kterou použil ve 4. řadě Tyrion proti svému otci Tywinovi (Charles Dance).

Musíme ale ještě zmínit malý detail, který se sice nevztahuje k pilotní epizodě, ale je rozhodně zábavný. V průběhu scény děvčata diskutují o svých oblíbených zákaznících a zmíní se, že jejich favorit Eddie, zrzavý voják z lannisterské armády, byl na bojišti, když Daenerys zaútočila se svými draky a oheň mu upálil obě víčka. Tento Eddie ale není nikdo jiný, než zpěvák Ed Sheeran, který si v minulé řadě střihl krátké cameo. Diváci na jeho krátkou roli velmi nadávali, scenáristé se jim tedy nejspíš rozhodli hrát do karet a potvrdit, že postava dostala za vyučenou.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu