Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy

Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Počáteční díl 8. řady je za námi. Všimli jste si všech narážek na vůbec první epizodu seriálu a dalších nenápadných maličkostí schovaných pro pozorné fanoušky?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Při Theonově (Alfie Allen) pokusu o záchranu sestry Yary (Gemma Whelan) se on a jeho skupina nájezdníků vloupají na palubu lodě strýce Eurona (Pilou Asbæk) a pozabíjejí posádku. Ačkoliv je tento moment velmi krátký, mezi Euronovy muže se tvůrcům podařilo vměstnat dvě malá camea. Jako první se ukázal herec a scenárista Rob McElhenney, dobrý přítel obou showrunnerů Davida Benioffa a D. B. Weisse a. Svému kamarádovi se tvůrci zavděčili tak, že ho nechali střelit rovnou do oka. Druhé cameo si střihl herec Martin Starr, známý například ze Silicon Valley nebo Spider-mana: Homecoming. Není stoprocentně jasné, proč se herec v seriálu objevil, možná je prostě jen obrovským fanouškem.

A ze samotného dílu to možná nepoznáte, ale na natáčení se krátce stavil i stvořitel Star Wars George Lucas. U něj také není důvod návštěvy známý, ve videích z natáčení ale tvůrci řekli, že se prostě chtěl na plac podívat. Rovnou si při tom popovídali o Star Wars.

Dále tu máme scénu mezi starými dobrými přáteli Aryou a Gendrym (Joe Dempsie). Dvojice se navzájem neviděla od 3. řady a vzájemně si vymění několik kamarádských poznámek, jako oslovení Moje paní, kterým Gendry Aryu dráždil už tehdy. Fanoušci ovšem přišli se zajímavou teorií. V první epizodě navrhl Robert Baratheon Nedovi, že spojí svoje dva rody. Tehdy měl v úmyslu oženit svého syna Joffreyho za Nedovu dceru Sansu, jak ale všichni víme, tento párek dlouho nevydržel. Mohly by se ale rodiny nakonec přeci jen spojit? Gendry je Robertovým nemanželským synem, ale stále jeho nejlepším dědicem a Arya k němu rozhodně něco cítí. Když to nevyšlo se Sansou, proč ne s Aryou?

Robertova nabídka k sňatku přišla v první epizodě během scény v kryptách Winterfellu, která patřila mezi nejlepší z celé epizody. Část premiérového dílu 8. řady se ale v kryptách odehrává také. Zatímco v 1. řadě sem Robert a Ned jdou uctít památku Nedovy sestry Lyanny a rozmlouvají tu o její tragické smrti, v 8. sezoně se tu Jon dozví pravdu o svých pravých rodičích. Celou dobu ho přitom sledují sochy jeho matky a adoptivního otce. Ned navíc Jonovi při jejich posledním rozhovoru řekl, že až se uvidí příště, promluví si o jeho matce. Je tedy symbolické, že se Jon dozví pravdu právě před jeho hrobkou.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu