Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy

Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Počáteční díl 8. řady je za námi. Všimli jste si všech narážek na vůbec první epizodu seriálu a dalších nenápadných maličkostí schovaných pro pozorné fanoušky?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Prakticky hororová sekvence v hradě Last Hearth dává divákovi vzpomenout na vůbec první scénu, kterou nám kdy Hra o trůny ukázala. Nezačínali jsme totiž mezi Starky, Targaryeny, nebo dokonce Lannistery, ale na sever od Zdi uprostřed Začarovaného hvozdu ve společnosti tří bratrů Noční hlídky. V několika úvodních minutách nám seriál představil hrozbu bílých chodců a jejich nesmírně nebezpečnou schopnost přivádět mrtvoly zpátky k životu. Také jsme zjistili, že chodci z neznámého důvodu rádi rozestavují své oběti, ať už v celku nebo nasekané na kousky, do spirálovitých a kruhovitých geometrických obrazců.

Night King má tento zvyk nejspíš v oblibě, jelikož přesně to samé provedl v Last Hearth a k tomu nabodl mladého Neda Umbera přímo doprostřed na kůl. V první epizodě jsme podobným způsobem viděli nabodnutou i malou holčičku, která se stejně jako Ned vrátila zpět a zaútočila.

O tom, co přesně tajemné obrazce znamenají, jsme dlouho mohli jen spekulovat. Teď však scenárista epizody Dave Hill v rozhovoru odhalil pravý význam symbolu. V jedné Branově vizi minulosti, kde Děti lesa Night Kinga stvoří, můžeme vidět, že ony samy symbol používají. Patrné je to i na malbách v jeskyních pod pevností Dragonstone. Má pro ně posvátnou hodnotu. Proto jej Night King následně převzal, jako výsměch a rouhání, podobně jako když křesťanský Satan zesměšňuje kříž.

V závěrečných záběrech obou epizod jsou paralely naprosto jasné. Jaime Lannister přijede na Winterfell, zahalen v kápi a nikým nepoznán. Nebo si to alespoň myslí. Ve skutečnosti na něj už nějakou dobu u brány čeká starý přítel Bran (Isaac Hempstead-Wright). Jaime na jediného přeživšího Starkova syna hledí s děsem v očích, jelikož to byl právě on, kdo ho na konci prvního dílu svrhl z věže vstříc smrti. Bran sice vidí do minulosti a ví, čím vším si už Jaime v průběhu seriálu prošel a jak se jako člověk změnil, bude to ale stačit, aby mu odpustil? To se dozvíme už v pondělí ráno.

Zdroje: VanityFair, Collider, WatchersOnTheWall, NewRockstars

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu