Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat

Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Minulá epizoda Game of Thrones zakončila jednu zásadní kapitolu seriálu. Začíná nová éra. Co všechno o ní prozatím bylo oficiálně odhaleno?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Článek neobsahuje zákulisní spoilery, ale pracuje s informacemi, které odhalily oficiální propagační materiály a rozhovory s tvůrci a herci!

Dlouhodobě vždy platilo, že jsme měli poměrně jasnou představu o tom, co se bude dít ve Hře o trůny dál. Nejdřív tu byly knižní předlohy. I po tom, co autoři seriálu během 5. a 6. úrovně knihy předhonili, jsme pořád mohli poměrně dobře odhadovat, čemu se nevyhneme. Bylo zřejmé, že většina postav by se měla postupně přesunout do Západozemí, aby se jejich příběhy mohly vzájemně ovlivňovat. Dříve či později musela padnou Zeď, aby byl Westeros plně ohrožený armádou nemrtvých. A bylo jasné, že pokud má někdo přežít, abychom se dočkali alespoň trochu pozitivního konce, musí být armáda mrtvých poražena, nebo nějak neutralizována.

V minulé epizodě k tomu skutečně došlo. Pro některé možná trochu nečekaně Noční král padl už ve třetím díle závěrečné řady. Tím pádem nám zbývají hned tři díly, o kterých toho víme naprosté minimum, a které se odehrávají po tom, co byl jeden z hlavních konfliktů celého seriálu (vzpomeňte, že útokem nemrtvých začal před lety pilot) zdánlivě vyřešen. Další epizody se navíc prakticky neukázaly v trailerech na celou sezonu. Co od nich tedy můžeme očekávat?

Logika věcí velí, že koalice z Winterfellu se postaví královně Cersei, zbývajícím vojskům Lannisterů, silám Eurona Greyjoye a žoldnéřské Zlaté společnosti, kterou Cersei najala z úvěru od Železné banky. Tou nejnudnější variantou tedy je, že situace zůstane stejně černobílá jako doposud, kdy monolit „těch hodných“ akorát vymění soupeře a Nočního krále v roli antagonisty nahradí Cersei.

Cersei dosud byla složitou, trojrozměrnou osobností, tak doufejme, že ji scenáristé v závěru nezploští do podoby přímočarého padoucha, jakým je například Euron. Ať už to s ní takhle dopadne nebo ne, je pravděpodobné, že spojenci také nebudou v jednoznačném souladu. Stále nevíme, zda Daenerys umožní severu, aby byl samostatný nebo nikoliv. A pokud nebude samostatný, jak se v tom případě zachová. Vzbouří se proti Daenerys? Nebo nadále zůstane v neochotném područí? A pokud dojde k otevřenému konfliktu mezi spojenci, kdo se postaví na jakou stranu?

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 05.05.2019 08:08
"A bylo jasné, že pokud má někdo přežít, abychom se dočkali alespoň trochu pozitivního konce, musí být armáda mrtvých poražena" a presne na toto nikto nie je zvedavy, srat na happy ending. Pochybujem ze Martin zabil koniec zivota pisanim a tvorenim sveta ktory skonci ako dalsia kapitola once upon a time. Proste ten svet zije politikarcenim a podrazmy a taky by mal ostat aj zaver seriálu. Starkovia mali jedinu ulohu preco ich aj tron vacsinou nechal na pokoji a to je nocna straz. Teraz ked uz nemaju co strazit ich dobije hoc aka armada a Sansa moze ist tak do ri.. ja dufam ze sa hrozba white walkerov obnovi a rozba zimy ostane zachovana pre dalsie generacie
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu