Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat

Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Minulá epizoda Game of Thrones zakončila jednu zásadní kapitolu seriálu. Začíná nová éra. Co všechno o ní prozatím bylo oficiálně odhaleno?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Stejně tak očekáváme, že než seriál skončí, tři lannisterší sourozenci nějak definitivně uzavřou svoje pocuchané vztahy. Vedle těch nejvýživnějších otázek je tu ještě Varys – Melisandre mu přislíbila smrt na Westerosu. Kdybychom ji neměli vidět na vlastní oči, nejspíš by o ní nemluvila. Stále nějakým způsobem může mít vliv, že je Gendry nemanželským synem Roberta Baratheona. Vyloučit nelze ani to, že nakonec přeci jen dojde na Cleganebowl, jak fanoušci přezdívají potenciálnímu souboji Hounda s Mountainem. A bude mít ještě nějakou roli vševědoucí Bran Stark?

Co o dalších epizodách prozrazují oficiální materiály? Fotky ze čtvrtého dílu jsme rozebírali včera, upoutávku v úterý. Nejdůležitější informace daných materiálů? Zatím to vypadá, že se Královo přístaviště a Winterfel připravují na vzájemný střet, a že v tuhle chvíli stojí všichni dosavadní spojenci za Daenerys i nadále. Co o zbývajících epizodách prozrazují ukázky vysílané před začátkem řady? Jedna se jmenovala Dragonstone, možná se tedy do ostrovní pevnosti ještě krátce vrátíme. A pak je tu několik neurčitých záběrů na Cersei a Tyriona, ze kterých mnoho nevyčteme. Jinak z oficiálně zveřejněných materiálů můžeme zmínit snad už jen úvodní znělku, která ukazuje cestu od Zdi k Winterfellu, a pak až Královo přístaviště. Pokud se úvodní znělka ještě nezmění, tak to vypadá, že se na jiná místa nějak výrazněji nepodíváme.

Oficiálně také víme, že všechny tři závěrečné epizody budou mít zhruba osmdesátiminutovou délku (tak dlouhá byla i The Long Night). Na rozřešení tedy bude dost času. A co dost vypovídá, jsou jména režisérů. Původně měl epizody 3, 4 a 5 točit všechny Miguel Sapochnik, ukázalo se však, že to prostě nelze stihnout. Proto specialista na bitvy přenechal čtyřku Davidu Nutterovi, který točil první dva díly sezony a také patří k nejvýraznějším režisérům celého seriálu (točil The Rains of Castamere nebo Mother's Mercy). Z této volby každopádně můžeme usuzovat, že epizoda 5 bude opět bitevní.

Co prozradili o následujícím vývoji tvůrci a herci? Kit Harington řekl, že čtvrtá epizoda patří mezi jeho nejoblíbenější. Hrdinové zdánlivě dosáhli to, oč usilovali. Svět je v bezpečí. Je čas slavit a uctít padlé. Ale diváci podle Haringtona vědí, že nás čekají ještě tři epizody, takže se logicky musí něco pokazit. Postavám je to podle něj jasné také, v čemž Kit spatřuje cosi shakespearovského.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 05.05.2019 08:08
"A bylo jasné, že pokud má někdo přežít, abychom se dočkali alespoň trochu pozitivního konce, musí být armáda mrtvých poražena" a presne na toto nikto nie je zvedavy, srat na happy ending. Pochybujem ze Martin zabil koniec zivota pisanim a tvorenim sveta ktory skonci ako dalsia kapitola once upon a time. Proste ten svet zije politikarcenim a podrazmy a taky by mal ostat aj zaver seriálu. Starkovia mali jedinu ulohu preco ich aj tron vacsinou nechal na pokoji a to je nocna straz. Teraz ked uz nemaju co strazit ich dobije hoc aka armada a Sansa moze ist tak do ri.. ja dufam ze sa hrozba white walkerov obnovi a rozba zimy ostane zachovana pre dalsie generacie
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu