Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat

Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Minulá epizoda Game of Thrones zakončila jednu zásadní kapitolu seriálu. Začíná nová éra. Co všechno o ní prozatím bylo oficiálně odhaleno?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Emilia Clarke v rozhovoru řekla, že zbývající epizody jsou úplně šílené a epizoda 5 by snad měla být ještě větší, než bitva o Winterfell. Předposlední epizoda řady tradičně bývala ve Hře o trůny skutečně tou nejbombastičtější, tak třeba se to znovu vyplní. Ať už se rozhoří konflikt mezi živými v jakékoliv konstelaci, rozhodně bude boj dramatičtější, než když obránci čelí anonymní nemrtvé hordě. Podle dřívějších informací víme, že jde o druhou nejdelší (z hlediska natáčení) bitvu v historii seriálu.

Poslední potenciální informaci nabídli samotní showrunneři seriálu D.B. Weiss a David Benioff. Ti byli dotázáni, zda je seriál definitivně hotový s Bílými chodci. A pánové řekli, že na to nemohou odpovědět. Možná jen mlžili, protože celý rozhovor se nesl v podobně neurčitém duchu. Ale nemohl by se v jejich slovech přeci jen skrývat náznak toho, že nemrtvá hrozba ještě neskončila?

Když Arya vrazila do Night Kinga valyrijskou dýku, nezemřel jen on, ale také všichni mrtví, které kdy oživil a všichni Bílí chodci, kteří byli v dosahu (a všichni mrtví, které k životu navrátili oni). V seriálu je však ještě jedna věc spojená s Bílými chodci. Ve čtvrté řadě jsme viděli scénu, ve které jeden z Bílých chodců přiváží jedno z Crasterových obětovaných mužských dětí daleko na sever. Tam je mimino položeno na ledový oltář a Noční král jej v cosi promění (zřejmě v Bílého chodce). Od té doby se seriál ke scéně žádným způsobem nevrátil. Možná to měla být jen ukázka toho, jak vznikají White Walkeři, ale kdo ví, třeba se k proměněným chlapcům seriál ještě vrátí…

Co obecně můžeme čekat od závěru celého seriálu? George R.R. Martin dlouhodobě mluvil o tom, že konec bude hořkosladký. Porážka Sauronovy armády v Pánovi prstenů je podle něj pěkná věc, ale jeho daleko víc zajímalo, jak se s ní následně Středozemě vypořádá politicky. Obecně pak Martin vždy ve svých knihách usiloval o to, aby podvracel tradiční klišé heroických fantasy eposů. Od té doby, co tvůrci seriálu nemají k dispozici knižní předlohy, které by mohly adaptovat, má seriál daleko méně nuancí, je přímočařejší a daleko víc heroickým klišé podléhá. Nicméně víme, že Weiss s Benioffem si před lety s Martinem sedli a on jim popsal, jaký závěr si pro celou ságu vymyslel. Je tedy naděje, že v závěru seriál bude opět do větší míry vycházet z Martinových nápadů a závěrečné rozuzlení tak bude mít kuráž nedávat divákům to, co chtějí, ale nějakou odvážnou tvůrčí myšlenku.

Čtvrtá epizoda závěrečné řady Hry o trůny bude vysílána už v noci z neděle na pondělí.

Zdroje: EW,

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 05.05.2019 08:08
"A bylo jasné, že pokud má někdo přežít, abychom se dočkali alespoň trochu pozitivního konce, musí být armáda mrtvých poražena" a presne na toto nikto nie je zvedavy, srat na happy ending. Pochybujem ze Martin zabil koniec zivota pisanim a tvorenim sveta ktory skonci ako dalsia kapitola once upon a time. Proste ten svet zije politikarcenim a podrazmy a taky by mal ostat aj zaver seriálu. Starkovia mali jedinu ulohu preco ich aj tron vacsinou nechal na pokoji a to je nocna straz. Teraz ked uz nemaju co strazit ich dobije hoc aka armada a Sansa moze ist tak do ri.. ja dufam ze sa hrozba white walkerov obnovi a rozba zimy ostane zachovana pre dalsie generacie
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu