Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat

Hra o trůny: Snad vůbec poprvé skoro vůbec nevíme, co bude následovat | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Minulá epizoda Game of Thrones zakončila jednu zásadní kapitolu seriálu. Začíná nová éra. Co všechno o ní prozatím bylo oficiálně odhaleno?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Sansa jasně hájí zájmy Severu, tam není o čem spekulovat. Dříve se zdálo, že Arya stojí na její straně, stejně jako všichni severní páni a Vale. Řady spojenců Daenerys značně prořídly. Přišla o většinu armády Dothraků i o značnou část Neposkvrněných. Věrný pobočník Jorah Mormont je mrtvý. Stále jí však podle trailerů zůstávají k dispozici dva draci, což vždycky bude pádný argument jakéhokoliv vyjednávání či boje. I tak je ale Daenerys výrazně oslabená.

Otázkou je, jak do všeho zapadne Jon Snow. Ten v minulosti Daenerys přísahal věrnost a víme, že Jon slovo drží, i kdyby jej to mělo stát život. Kdo ale stojí neochvějně za Jonem? Zbytky Stannisovy armády, zbytky Noční hlídky a zbytky Divokých? U všech pánů severu můžeme spekulovat o tom, zda svého zvoleného krále podpoří, když se vzdal koruny a zaprodal cizí dobyvatelce. A roli jistě bude i nadále hrát i skutečnost, že je Jon právoplatným dědicem trůnu.

Daleko zajímavější možností tedy je, že v závěrečných třech epizodách nedostaneme přímočaré „všichni proti Cersei“, ale daleko komplexnější politicko-válečný boj o moc. Tak či tak jsme hodně zvědaví, jak bude celý seriál rozuzlený, protože i Cersei vystřídá na trůnu někdo z účastníků bitvy o Winterfell, stále může o několik dní později nového krále chtít někdo další sesadit a nestabilní situace bude pokračovat. Chce to nějaké skutečně permanentní řešení, aby po všem tom boji o moc v závěru seriálu vysvitla jiskřička naděje, že konečně zavládne mír a spravedlnost.

Jaké další nedořešené záležitosti je třeba dovést ke konci? Yara Greyjoy se vydala dobýt Železné ostrovy zpátky pod svou nadvládu. Lze snadno uvěřit, že než seriál skončí, ještě se vypořádá se strýcem Euronem a jeho uzurpátorstvím. Je otázkou, zda by při případném konfliktu mezi spojenci stranila Yara své prvotní spojenkyni Daenerys anebo Starkům, za které položil život její bratr Theon. Pak je tu už naťuknutá otázka Jonova původu. Bude hrát roli? Jsou vůbec deníkový záznam a Branova vize bernou mincí? Dále je tu Bronn a jeho mise od královny. Zavraždí nakonec skutečně Jaimeho nebo Tyriona? Nebo se v něm nakonec probudí svědomí?

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

?? | 05.05.2019 08:08
"A bylo jasné, že pokud má někdo přežít, abychom se dočkali alespoň trochu pozitivního konce, musí být armáda mrtvých poražena" a presne na toto nikto nie je zvedavy, srat na happy ending. Pochybujem ze Martin zabil koniec zivota pisanim a tvorenim sveta ktory skonci ako dalsia kapitola once upon a time. Proste ten svet zije politikarcenim a podrazmy a taky by mal ostat aj zaver seriálu. Starkovia mali jedinu ulohu preco ich aj tron vacsinou nechal na pokoji a to je nocna straz. Teraz ked uz nemaju co strazit ich dobije hoc aka armada a Sansa moze ist tak do ri.. ja dufam ze sa hrozba white walkerov obnovi a rozba zimy ostane zachovana pre dalsie generacie
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu