10 nejlepších bitev Hry o trůny

10 nejlepších bitev Hry o trůny | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Válka o Westeros samo sebou přinesla hromadu parádních bitev. Které ale vyčuhují nad ostatními?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

8. Povstání v Meereenu – 5. řada

Po dobytí města Meereen se Daenerys snažila zavézt na místě stejné poměry, jako na druhé straně světa v jejím rodném Westerosu. Oproti několikatisícileté tradici ale její nekompromisní vláda nic nezmohla. I když se uvolila znovu otevřít bojové jámy, rebelie proti ní dosáhla vrcholu právě tady a Synové Harpyje na ni uprostřed arény hromadně zaútočili.

Nejedná se sice ani zdaleka o tu vizuálně nejpůsobivější ani nejlépe natočenou bitvu, i tak ale předchozí dvě alespoň pro mě překonala díky emocionálnímu návratu Joraha Mormonta (Iain Glen) a solidní gradaci. Začíná se jen s několika individuálními souboji muže proti muži uvnitř arény a vzápětí se s každým dalším krokem boj mění ve větší a větší vřavu, jakmile se začnou objevovat první utajení vrahové. Celá scéna je pak navíc zakončena efektním příletem Drogona a vůbec prvním případem, kdy se na něm Daenerys proletí. V rámci ostatní seriálové tvorby super, v rámci Hry o trůny docela fajn.

7. Přepadení lannisterské armády – 7. řada

Zdaleka nejlepší novou bitvou, která ze 7. série vzešla, byl útok Daenerys na hřbetě Drogona společně s její armádou Dothraků na lannisterské vojáky při cestě do Králova přístaviště. Hlavním důvodem, proč je tento famózní souboj tak nízko na žebříčku, je prostý fakt, že při pohledu na sezonu jako takovou nemá v samotném příběhu příliš velký dopad a slouží hlavně jako vizuální zábava.

Všechny hlavní postavy opustí bojiště po svých a kromě oslabení nepřítele Dany vlastně ničeho významného nedosáhla. Mimo to se ale jedná o Hru o trůny v nejlepším. Vůbec poprvé tu vidíme, jakou moc ve "středověku" dávají svému majiteli draci, a celá událost názorně ukazuje, jak by to nejspíš vypadalo, kdybyste proti mečům a kopím postavili dnešní bombardéry. Záběry na Drogona chrlícího oheň na všechno a všechny ve svém okolí jsou impozantní a počítačoví animátoři (v kombinaci s reálnými explozemi) se při přípravě řádění zvířete opravdu překonali.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

schonecek | 14.07.2019 13:16
busines: Mně osobně se 8. řada stále líbila a ve většině případů patřím k jejím obráncům. Nechci ale jen slepě akceptovat vše co tvůrci dodají. Bylo to alespoň dobré? Podle mě ano. Ale jsou tam obrovské mezery pro zlepšení :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu