Hra o trůny: Podrobný rozbor závěrečné série v souvislostech

Hra o trůny: Podrobný rozbor závěrečné série v souvislostech | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co se podle nás stane v televizním megahitu dál? Přinášíme vám textový rozbor potenciální dějové linky včetně všech souvislostí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Jaime Lannister a Arya Stark

V tomto bodě můžeme plynně přejít na některé z ostatních postav. V minulé kapitole už jsme naťukli osud Jaimeho Lannistera, začněme tedy s ním. Ten se vydal splnit svůj slib a připojit se k Daenerys a Jonovi v bitvě proti Nočnímu králi. I když se tomu tak na konci poslední epizody zdálo, nevěřím, že pojede sám. Alespoň část vojska na svou stranu určitě zviklá a odvede do války s sebou. Tím by si zároveň zajistil, že ho bývalá nepřátelská armáda přijme i bez Cersei, protože jim přivede alespoň zlomek z jejích drahocenných mužů, kterých zrovna na Severu nemají moc. Daenerys ani Jonovi určitě neudělá radost, že jim Cersei takto ukázala záda a ještě si sjednává novou armádu v podobě Zlaté společnosti, zatímco na ně se už nekontrolovaně řítí armáda nemrtvých. Nejdříve určitě využijí Branových získaných schopností k tomu, aby se ujistili o Jaimeho důvěryhodnosti, a teď se dostáváme k mé další předpovědi.

Osobně si myslím, že Sansa, dlouhá léta vytrénovaná jak Malíčkem (Aiden Gillen), tak samotnou Cersei, společně se sečtělým a zkušeným Tyrionem a neméně schopným Varysem (Conleth Hill) přijde s nápadem, jak získat Cerseina vojska na svou stranu. Jaime se v doprovodu Aryii pokusí znovu vniknout do Králova přístaviště. Díky své dlouholeté službě v Královské gardě zná město skrz naskrz, jak nám již předvedl, když z něj propašoval Tyriona, a nyní se pokusí o to samé, ale dovnitř, a tentokrát s Aryou. Proč zrovna s ní? Arya, vycvičená v umění beztvářných vrahů a s královniným jménem na svém seznamu totiž Cersei zabije a její tvář převezme, načež nařídí svým vojskům, aby se vydala na pomoc Severu. Možná vás napadá, že takováto smrt nesedí s žádnou předpovědí Cerseiny smrti, které jsem vypsal výše, ale nebojte, k tomu se za chvíli dostaneme. Na jejich cestě je ale ještě možná doprovodí někdo z řad Daenerys. Konkrétně by to mohl být Jorah Mormont (Iain Glen), či dokonce sám Šedý červ (Jacob Anderson). Nepřekvapilo by mě, pokud by Jon společně s nimi vyslal i sera Davose, který se kdysi jako profesionální pašerák i živil. Výprava ale určitě nebude mít příliš mnoho členů, jinak by byla nápadná.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Pan Realista | 23.06.2019 12:56
Dočetl jsem to dokonce až do páté kapitoly ale dál už to nejde. Něco málo zní zajímavě ale zbytek je jako z hlavy šestiletého dítěte. Že by se Noční král stavil v hlavním měste jen tak pro Cersei? Proboha proč? Ona ho vůbec nezajímá. Nezapomeňte že Hra o trůny se snaží držet reality. Jaký smysl má běžet na jih a zpátky na sever atd, apod. Ale na pohádku pro nemyslící děti dobré scénáře.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu