TOP 5 seriálů, kterým český dabing nedělá ostudu

TOP 5 seriálů, kterým český dabing nedělá ostudu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 21 obrázků
Český dabing v posledních letech stagnuje. Vzpomeňme proto na doby, kdy byl dabing na podobné úrovni jak samotný originál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Lábus povýšil Simpsonovi na další úroveň

Simpsonovi jsou dalším zářným příkladem seriálu, kde je český dabing nepřekonatelný. Může za to především Jiří Lábus, který svůj dokonalý hlas propůjčil postavě Marge. Jiří Lábus nemá problém bravurně nadabovat ženskou animovanou hrdinku, ale zde přehrál Julii Kavner na plné čáře. Každý seriál je samozřejmě o zvyku. Tudíž kdybych býval vyrůstal na originálním znění Simpsonových, tak by mi úplně jiný hlas Marge v podání specifického hřímotu Jiřího Lábuse mohl přijít bez problému nevhodný.

TOP 5 herců, kteří mluví postavy ze seriálu Simpsonovi
 

Pokaždé, co jsem se díval na nejnovější ještě nenadabované díly Simpsonových, tak mi bylo stydno. Pokles seriálu je od 20. řady čím dál víc patrný. Simpsonovi se, podobně jako jiné seriály s několika stovkami dílů, nedokázali postupně adaptovat na změnu tak, jak by měli. To, že přehlíželi technologický pokrok, se jim v posledních letech vymstilo tak, že jejich nenadálá urputná snaha do seriálu zakomponovat mobily a sociální sítě, působí zkrtáka zvláštně. Tady jen o pár let mladší South Park vede na celé čáře, neboť tomu se povedlo postupně adaptovat na nové podmínky mnohem rychleji, a ne z ničeho nic jako právě v případě seriálu Simpsonovi.

Kvalita dabingu Simsonových je pak právě velmi patrná v posledních sezónách, kdy i přes jasný sešup kvality jsou nové díly snesitelnější a zábavnější právě díky perfektně vybraným hlasům. Jiří Lábus je zde králem, ale i Martin Dejdar v nezapomenutelném podání coby Bart či Homer, kterého od třinácté řady nahradil Vlastimil Zavřel po již zesnulém Vlastimilu Bedrnovi. U nejnovějších dílů mi pak v českém dabingu pouze vadí Ivana Korolová, která od 28. řady dabuje Lízu po zesnulé Heleně Štáchové. Za tohle se však Ivana Korolová nedá hanit, neboť hlas Lízy v podání Heleny Štáchové je podobně nenahraditelný jako výše zmiňovaný hlas Jiřího Lábuse.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 16

Kateřina | 30.05.2018 14:50
Sice mi ten seriál už leze krkem, ale rozhodně sem patří. A to... M. A. S. H.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu