TOP 5 seriálů, kterým český dabing nedělá ostudu

TOP 5 seriálů, kterým český dabing nedělá ostudu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 21 obrázků
Český dabing v posledních letech stagnuje. Vzpomeňme proto na doby, kdy byl dabing na podobné úrovni jak samotný originál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Přátelé v českém znění jen tak nezestárnou

Myriam Chytilová, Pavla Vojáčková (dříve Rychlá), Stanislava Jachnická, Rostislav Čtvrtlík, Petr Rychlý a Daniel Rous. Málokteré dabéry si pamatuji nazpaměť, ale díky nespočtu zhlédnutí jednoho z nejlepších komediálních seriálu všech dob mi těchto pět jmen natrvalo utkvělo v paměti. Úvodní znělka mi za zvuku písně I’ll be there for you od The Rembrandts sice s větším počtem zhlédnutých dílů víc a víc leze na nervy, ale jinak Přátelé nezestárli ani o píď.

Vtipy fungují stále stejně, a i když seriál skončil 10. řadou před 12 lety, tak jako kdyby byl stále tím současným seriálem vyprávějící příběh několika vcelku reálných hrdinů. Přátelé sice mají své nástupce v podobě seriálů Jak jsem poznal vaši matku či Teorie velké třesku, ale tyto dva tituly neoplývají jedním důležitým prvkem – nezapomenutelným dabingem.

Zajímavost dne: Hlas Chandlera z Přátel byl změněn kvůli nemoci
 

Přátelé se mou hanit za několik překladatelských chyb, kdy v nejednom díle vtip vyplyne do prázdna, protože je zničen nepodařeným překladem, ale to je tak jediná věc, která se dabovaným Přátelům dá vytknout. Možná ještě záskok za Rostislava Čtvrtlíka Alešem Procházkou, který daboval Chandlera pouze několik dílů v 5. sérii. Výše zmíněných pět jmen jsou ve svých dabovacích rolích neuvěřitelní, a i když jsou některé hlasy v originále velmi odlišné od českého znění, tak to ničemu nevadí. Přátelé si dále zaslouží pochvalu za nadabování hvězdných cameo rolí jejich dvorními dabéry, jako na příklad u Brada Pitta (Michal Dlouhý), George Clooneyho (Jan Kanyza) anebo u Julii Roberts (Nela Boudová). I díky takovýmto maličkostem jsou Přátelé jedinečným zážitkem i v dabované verzi.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 16

Kateřina | 30.05.2018 14:50
Sice mi ten seriál už leze krkem, ale rozhodně sem patří. A to... M. A. S. H.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu