Hra o trůny 8: Detailní rozbor prvního traileru

Hra o trůny 8: Detailní rozbor prvního traileru | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 40 obrázků
Sedli jsme k první upoutávce na 8. řadu a dopodrobna ji pro vás rozebrali.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

V úterý v odpoledních hodinách se nad námi HBO konečně smilovalo a naservírovalo nám první pořádný trailer na 8. řadu Hry o trůny. Jelikož seriál touto sérií také končí a naše milované postavy budeme muset navždy opustit, provází její premiéru obrovská očekávání a všichni jsou určitě zvědaví, jak to celé vlastně dopadne. Čerstvě zveřejněný trailer jsme tedy poctivě rozebrali záběr po záběru a přinášíme vám souhrn toho nejzajímavějšího, co jsme v něm dokázali objevit. Článek tedy může obsahovat několik potenciálních spoilerů, nemusíte se ale bát ničeho významného. Tvůrci si totiž dávají dobrý pozor na to, co veřejnosti ukážou. Pusťme se do toho.

Upoutávku začínáme s Aryou (Maisie Williams) a hned z prvního záběru je jasné, že jde do tuhého. Má celou tvář pokrytou krví, na její hlavě můžeme spatřit malé zranění a evidentně je z něčeho vyděšená. Následně se rozběhne chodbami pryč a zdá se, že prchá o život. Scéna je nejspíš součástí velké bitvy o Zimohrad, o níž jsme toho od tvůrců tolik slyšeli, a pevnost čelí náporu armády mrtvých. S velkou pravděpodobností tedy Arya před jedním z mrtvých utíká. Je ale možné, že je například láká do pasti, jelikož se v Zimohradu z dětství dobře vyzná. Na opasku se jí stále houpe valyrijská dýka, kterou dostala minulou sezónu od Brana (Isaac Hempstead-Wright), v ruce ale drží novou zbraň. Tou bude bezpochyby nůž z dračího skla, s nímž ji vidíme o několik sekund později v jiné scéně. Dračí sklo neboli obsidián je jednou ze dvou látek schopných bílé chodce spolehlivě zlikvidovat, doufejme tedy, že ho Jon (Kit Harington) stihl na Dračím kameni v 7. řadě vytěžit dostatek. Přes tohle všechno Arya říká: „Znám smrt. Má mnoho tváří. Těším se, až poznám tuhle.“ Tím samozřejmě odkazuje na Nočního krále a jeho armádu.

Aryiny scény jsou prostříhány s dvěma dalšími záběry. Na prvním z nich vidíme sera Davose (Liam Cunningham) na hradbách Zimohradu, nejspíš v očekávání přicházející bitvy. Druhý ukazuje Varyse (Conleth Hill), který se ukrývá v hradních kobkách, lokaci známé z předchozích řad, společně se ženami a dětmi. Úplně vlevo lze poznat Gilly (Hannah Murray) s malým Samem, byť mírně rozostřenou. Přímo za ní se nachází jedna z hrobek rodu Starků se sochou muže a zlovlka. Nikdo z dosavadních panovníků ale podobné zvíře nechoval, musí se tedy jednat o místo odpočinku pro Robba (Richard Madden), který byl zabit ve třetí řadě.

Po textu s datem premiéry se dostáváme ke dvěma záběrům na lodě. Vzhledem k tomu, že jsou sestříhány přímo za sebe, by je člověk automaticky považoval za jedno a to samé loďstvo. Tak tomu ale vůbec není. Tři lodě na prvním záběru musí patřit Theonu Greyjoyovi (Alfie Allen) a jeho nově zrekrutovaným nohsledům, kteří se vydali zachránit Theonovu sestru Yaru (Gemma Whelan) ze spárů jeho strýce Eurona (Pilou Asbæk). Záběr z paluby se ale odehrává na kompletně jiné lodi soudě podle dvou postranních plachet, které žádná z předchozích tří neměla. Tento koráb je určitě Euronův a převáží přes moře Zlaté společenství, armádu žoldáků, pro které nechala Cersei (Lena Headey) v poslední epizodě minulé řady poslat. Blonďatý muž s pozlaceným brněním v popředí je nejspíš Harry Strickland, nová postava a vůdce žoldáků, jehož si zahraje Marc Rissmann ze seriálů The Last Kingdom, Into the Badlands nebo loňského filmu Overlord. Tohle všechno podkresluje komentář od Brana: „Vše, co jste kdy udělali, vás zavedlo sem. Domů.

Pokračování čtěte v další kapitole.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fanta | 11.03.2019 22:05
Hned na první stránce máte chybu. Hrob každého Starka jak v knížce tak i v dřívějších řadách byl vyobrazen sochou člověka a zlovlka. Klidně se podívejte na díl z první řady, když zemřel Eddard. Bran a Oša šli do krypt protože měl Bran sen o otci v kryptách. Jde to tam dobře vidět. To ale samozřejmě nevylučuje možnost že je to poslední místo odpočinku Roba. Jinak diky za super rozbor :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu