Hra o trůny 8: Detailní rozbor prvního traileru

Hra o trůny 8: Detailní rozbor prvního traileru | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 40 obrázků
Sedli jsme k první upoutávce na 8. řadu a dopodrobna ji pro vás rozebrali.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

V těchto rychlých záběrech se nám naskýtá první pohled na očekávanou bitvu u Zimohradu, o níž tvůrci básní jako o největší bitvě v dějinách kinematografie. Má se odehrávat v noci, a jak upoutávka ukazuje, celé bojiště bude zahalené v plamenech. To je pochopitelné, jelikož oheň je proti armádě mrtvých zaručeně efektivní zbraní. V tomto ohnivém pekle vidíme v průběhu traileru pět různých postav. Začínáme s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), který v zápalu boje na někoho nebo na něco z plných plic křičí (zdá se mi to, nebo volá jméno Bronn?). Evidentně tedy dostál své přísaze a přišel severské armádě na pomoc. Dále se na krátkou sekundu ukáže i Sandor „Ohař“ Clegane (Rory McCann). Pro něj musí být zápolení v těchto podmínkách nevýslovným utrpením, jelikož mu oheň vždy naháněl obrovský strach a i v traileru je to na něm poznat. Krátce přes hořící planinu přebíhá také Jon a na hradbách Zimohradu se s kopím v rukou bije Arya. Kdo je ale stíny zahalená postava, která se ohání mečem, ale vidíme ji pouze zezadu? Stoprocentně jistí si být nemůžeme, podle siluety a tvaru meče bych ale odhadoval Brienne (Gwendoline Christie).

Vracíme se zpět do králova přístaviště. Na prvním z obrázků vidíme Cersein trůnní sál, lannisterská královna sedí na Železném trůně a s někým neznámým o něčem diskutuje. Záběr je točený z příliš velké dálky, oblečení návštěvníka se ale zdá být zlaté. Mohlo by se tedy jednat o Harryho Stricklanda, vůdce Zlaté společnosti, o němž jsme se bavili před chvílí. Pak ale upoutávka jakoby lusknutím prstu utlumí všechnu hudbu a naskýtá se nám pohled na Cersei, tentokrát kompletně jiný než ve zbytku traileru. Ještě před chvílí se nad něčím radovala s Qyburnem, teď ale zamlkle sedí, třese se jí brada a v očích má dokonce slzy! Co se jí mohlo v uplynulém čase stát? Odpovědí může být několik. Pro jistotu varujeme ještě jednou, jelikož se dostáváme asi k největšímu potenciálnímu spoileru. Pokud si ho nepřejete slyšet, přeskočte prostě na další odstavec. Třeba si Cersei konečně uvědomila, že neposlat svá vojska na sever byla fatální chyba, bitva o Zimohrad je prohraná a armáda mrtvých se blíží k ní. Možná se doslechla, že její bratr Jaime padl. Důležitým detailem je ale Cerseina sklenice. Postava sice v průběhu seriálu neměla nikdy k vínu daleko, v 7. řadě ovšem odhalila, že čeká dítě a žádný alkohol tím pádem pít nesmí. Může tedy Cersei oplakávat své nenarozené dítě a snažit se zármutek utopit v pití? Došlo snad k potratu? Na to si budeme muset počkat.

Zbývající dva draci Rhaegal a Drogon se prohánějí severskou divočinou. V žádné z dosavadních sezón nebylo ukázáno, že by se na Severu nacházely jakékoliv zasněžené kaňony, neodehrává se tedy tato část za Zdí? Co by tam ale draci dělali, když Noční král už Zeď dávno překonal, to vám nepovím. S největší pravděpodobností proto jen prozkoumávají svou novou zemi a okolí Zimohradu. Co se efektů týče, viditelně se zlepšují každou další řadu a oba draci vypadají impozantně, nemyslíte?

A vzhůru do poslední kapitoly!

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fanta | 11.03.2019 22:05
Hned na první stránce máte chybu. Hrob každého Starka jak v knížce tak i v dřívějších řadách byl vyobrazen sochou člověka a zlovlka. Klidně se podívejte na díl z první řady, když zemřel Eddard. Bran a Oša šli do krypt protože měl Bran sen o otci v kryptách. Jde to tam dobře vidět. To ale samozřejmě nevylučuje možnost že je to poslední místo odpočinku Roba. Jinak diky za super rozbor :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu