Hra o trůny: Žebříček všech řad od nejhorší po nejlepší i s argumentací

Hra o trůny: Žebříček všech řad od nejhorší po nejlepší i s argumentací | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 26 obrázků
Všichni se těšíme na velké finále, jak dobré jsou ale při pohledu zpátky starší série? V galerii si prohlédněte sérii fotek z natáčení napříč řadami.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7

1. Řada první

Jednička do tohoto žebříčku automaticky vstupovala s pořádně velkou výhodou, jelikož jako vůbec první výlet do Západozemí ji prostě nejde nemilovat. Představila nám tolik skvělých postav a tak fascinující svět, že kritizovat ji by prostě nebylo správné. Naštěstí se ale jedná o tak dobře vykonstruovanou sezonu, že i přes veškerou nostalgii se na ní chyby hledají jen stěží. Svým způsobem je první série tak trochu opakem sedmé. Co jí tehdy scházelo na rozpočtu, to kompletně vynahradila silným scénářem a zajímavým, napínavým příběhem s mnoha překvapeními a zákruty. Velkou ingrediencí, která za jejím úspěchem stojí, je ale bezchybné obsazení na všech frontách. Sean Bean jako Eddard Stark do své jediné sezony dal všechno a jeho nečekaná smrt byla o to silnější. Při svém odvysílání bylo bezmilostné úmrtí hlavní postavy neokoukaný a inovativní koncept. Michelle Fairley v roli jeho manželky Catelyn je taktéž vynikající. Zazáří tu tentokrát i Tyrion, Cersei, či Malíček. Za největší objevy ovšem považuji dětské a málo známé herce. Odhadnout budoucí talent v mladém věku nebo bez rozsáhlého dřívějšího repertoáru je opravdu těžké, Hře o trůny se ovšem vyplatily prakticky všechny volby. Kit Harington, Maisie Williams, Sophie Turner, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau a mnoho dalších jsou o šest sezon později do jednoho světově proslavenými hvězdami a je tomu tak zaslouženě. I krátké role jako Viserys Targaryen (Harry Lloyd) nebo Khal Drogo (Jason Momoa) dovedou udělat dojem. Jsou tu tedy alespoň nějaké mouchy? Abych byl upřímný, ne. První řada Hry o trůny je vynikající realistické fantasy s dobrým příběhem, které vdechlo celé sáze život a nasadilo laťku pro novodobou televizní tvorbu. A takový úspěch si první místo prostě zaslouží.

Co vy na to? Souhlasíte s mým osobním žebříčkem? Přehodili byste pár pozic? Nebo ho rovnou kompletně překopali od základů? Napište nám do komentářů.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Nechápu | 05.04.2019 17:11
Schonecek Ok to už beru.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu