Zorro slaví 100 let! Znáte všechny jeho seriály?

Zorro slaví 100 let! Znáte všechny jeho seriály? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Je tu s námi již celé jedno století. Pojďte se s námi podívat, jakými všemi podobami si tento slavný hrdina pod maskou prošel.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9

Zorro (1990)

První francouzské pojetí Zorra a zároveň jeho druhé nejznámější seriálové zpracování. Seriál čítal dohromady úctyhodných 87 epizod (dočkal se tedy čtyř sérií) a stal se ve své době velmi populárním nejen ve Francii, ale v mnoha dalších zemích po celém světě. Herci Duncanu Regehrovi, který ztvárnil Diega de la Vegu/Zorra, se sice podle mnohých nepodařilo překonat výkon svého předchůdce Guye Williamse, s čímž musím souhlasit, nicméně i tak podává herec velmi dobrý výkon, zejména tedy ve ztvárnění Diega.

Od původní předlohy a prvotního seriálu zde nicméně opět došlo k několika rozdílům, kupříkladu Zorrův/Diegův němý sluha se nyní již nejmenuje Bernardo, ale Felipe. Úpravy se dočkal i seržant Garcia, který se v této verzi vůbec poprvé jmenoval seržant Mendoza. Kdo se ale vrátil s nám již známým jménem, byl Diegův otec Alejandro de le Vega, kterého nejprve ztárnil Efrem Zimbalist Jr., po 25 epizodách jej ale nahradil čtenářům již známý Henry Darrow, jenž v předchozích dvou seriálech ztvárnil samotného Zorra. Jako hlavní záporák se zde pak objevuje již dříve zmiňovaný velitel Ramon.

Vizuální stránka se od seriálu z konce 50. let velmi liší především proto, že se tato nová verze natáčela ještě více ve venkovních kulisách. Prostředí tak vypadá v tomto podání ještě uvěřitelněji, což seriálu přidává na autentičnosti. Je sice pravda, že nikdy nedostáváme pořádný náhled na celé město, aby nebylo vidět, že bylo pro natáčení použito jen pár budov, nicméně seriál si s tím dokáže dobře poradit po svém, takže proč ne. Kromě toho se může seriál chlubit solidní akcí, která se obzvlášť s navazujícími epizodami nadále zlepšovala. Pokud vás tedy zajímá, která seriálová verze šlape té původní nejvíce na paty, byla by to právě tahle. Níže si můžete přehrát úvodní intro seriálu.

P.S.: Věděli jste, že si ve dvou epizodách tohoto seriálu zahrál Daniel Craig? Ztvárnil poručíka Hidalga, což byla jedna z jeho prvních rolí vůbec! Fotky Daniela Craiga najdete dole v galerii.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

ukulelembo | 18.02.2019 20:15
Z nabízených variant, znám pouze tři. Hraný seriál z roku 1990, který kdysi běžel na Nově. Animák z 1981, který jsem sledoval na VHSkách, a anime sérii z 1996, kterou jsem poprvé viděl na německém RTL2. Pokud bych měl z nich hodnotit, Hraná série z 1990 je u mě s přehledem první, velmi těsně následovaná anime z 1996 a za ní s hlubokým propadem animák z 1981. Propo, zpívaná verze znělky anime série v podání legendárního Masaki Edoha: https://www.youtube.com/watch?v=SruGHnQ2Ng8
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu