Zorro slaví 100 let! Znáte všechny jeho seriály?

Zorro slaví 100 let! Znáte všechny jeho seriály? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Je tu s námi již celé jedno století. Pojďte se s námi podívat, jakými všemi podobami si tento slavný hrdina pod maskou prošel.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9

 The Legend of Zorro (1996)

V originále nazvaný Kaiketsu Zorro byl prvním a jediným japonským pojetím Zorrova příběhu, který je tedy zákonitě dle svého původu v tzv. anime zpracování. Seriál se inspirovává jak původní předlohou, tak i několika elementy z předchozích seriálových zpracování. Začínáme tedy opět příjezdem Diega do své rodné země a zjištěním, v jak moc špatné situaci se jeho domovina nyní nachází.

Začátek je tedy stejný, jako v předloze a původním seriálu. Pak zde ale přicházejí rozdíly, nejprve v podobě Diegova pomocníka a sluhy Bernarda- ten nyní pomáhá Zorrovi přímo v akci, stejně jako v animovaném seriálu z roku 1981. Kromě toho Bernardo také mluví, opět jako ve zmiňovaném seriálu, především je ale v tomto podání Bernardo ještě malým klukem. Zorro zde má tedy pomocníka, který se často označuje jako „malý Zorro“.

Dále je zde seržant Garcia znovu uváděn pod svým původním jménem Gonzáles a hlavním záporákem je zde opět velitel Ramon, kterého v této verzi ovšem uvádí jako Raymond. Seriál se dočkal uceleného příběhu v 52 epizodách a našel si velké množství fanoušků, především tedy mezi příznivci anime. Pokud tomuto ztvárnění holdujete také, a The Legend of Zorro jste ještě neviděli, možná se zalíbí i vám. Pakliže ale anime zrovna nemusíte, asi vám více sedne nějaké jiné zpracování, protože na vyobrazeních typických pro anime tento seriál zkrátka stojí a padá. Níže si můžete přehrát první epizodu. 

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

ukulelembo | 18.02.2019 20:15
Z nabízených variant, znám pouze tři. Hraný seriál z roku 1990, který kdysi běžel na Nově. Animák z 1981, který jsem sledoval na VHSkách, a anime sérii z 1996, kterou jsem poprvé viděl na německém RTL2. Pokud bych měl z nich hodnotit, Hraná série z 1990 je u mě s přehledem první, velmi těsně následovaná anime z 1996 a za ní s hlubokým propadem animák z 1981. Propo, zpívaná verze znělky anime série v podání legendárního Masaki Edoha: https://www.youtube.com/watch?v=SruGHnQ2Ng8
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu