Zorro slaví 100 let! Znáte všechny jeho seriály?

Zorro slaví 100 let! Znáte všechny jeho seriály? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 17 obrázků
Je tu s námi již celé jedno století. Pojďte se s námi podívat, jakými všemi podobami si tento slavný hrdina pod maskou prošel.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9

Zorro: The Chronicles (2015)

Nejnovější, a opět animované zpracování známého hrdiny, kterého se po delší době znovu ujali Francouzi. Seriál má celkem 26 epizod a rozhodl se znovu inspirovat původním seriálem z roku 1957, minimálně tedy jeho začátkem. Diego se tedy spolu s Bernardem vrací ze studií do Kalifornie a svádí zde boj s velitelem Monasteriem a lehce přihlouplým seržantem Garciou. Oproti původnímu seriálu zde ale figuruje i Diegova sestra Inéz, která nebyla v žádných jiných zpracováních. Tato inspirace původním knižním dílem je tedy rozhodně velké plus. Naopak se zde neobjevuje otec Thomas, který byl v mnoha předchozích zpracováních, ale často pod různými jmény.

Zároveň se jedná o první seriál se Zorrem, který používá klasickou 3D animaci místo dříve používané 2D animace. Kromě toho je seriál vzhledem ke svému zpracování opět zaměřen na mladší publikum, v tomto případě ale možná ještě o trošku více, než v předchozích animovaných zpracováních. To se projevuje především tím, že někdy se tvůrci nechají dětským humorem unést možná až trochu moc.

Není to ale určitě nic, co by šíleně bylo do očí, od toho jsou na scéně animovaných seriálů jiní adepti. Drobná negativa bych tedy hledal  u grafických ztvárnění některých postav, např. Diego a jeho sestra Inez zde mají oba zelené oči, přestože se zcela jasně jedná o hispánce, a Bernardo má z nějakého důvodu na hrudi tetování! To jsou určitá rozhodnutí tvůrců, která nedávají moc smysl, ale budiž, je to, jak to je.

Pominu-li tyto nijak extrémní neduhy, tak se ale v celku jedná o velmi povedené ztvárnění Zorrova příběhu, které má pěknou animaci a dokáže poměrně dobře zabavit. Pokud tedy například přemýšlíte, jak představit Zorra mladším divákům, například svým dětem nebo mladším sourozencům, tak tohle by určitě nebyla vůbec špatná volba.

A pokud Zorro: The Chronicles již znáte, možná vás zajímá, zda budou ještě nějaké další díly. Prozatím má tento seriál jednu sérii o počtu již zmiňovaných 26 epizod, které tvoří jeden poměrně ucelený příběh. Tvůrci se již před časem vyjádřili, že je napsána i druhá a třetí série, jestli se jich ale někdy dočkáme, to je prozatím stále nejisté, takže uvidíme (a nebo neuvidíme). Níže si můžete přehrát první epizodu v češtině.  

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

ukulelembo | 18.02.2019 20:15
Z nabízených variant, znám pouze tři. Hraný seriál z roku 1990, který kdysi běžel na Nově. Animák z 1981, který jsem sledoval na VHSkách, a anime sérii z 1996, kterou jsem poprvé viděl na německém RTL2. Pokud bych měl z nich hodnotit, Hraná série z 1990 je u mě s přehledem první, velmi těsně následovaná anime z 1996 a za ní s hlubokým propadem animák z 1981. Propo, zpívaná verze znělky anime série v podání legendárního Masaki Edoha: https://www.youtube.com/watch?v=SruGHnQ2Ng8
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu